Saveni Vremea
HomeCulturaFestivalul Copiilor din Săveni, ajuns la a unsprezecea ediție. Vezi programul special...

Festivalul Copiilor din Săveni, ajuns la a unsprezecea ediție. Vezi programul special pregătit de 1 iunie – Ziua Internațională a Copiilor!

Ziua Internațională a Copilului, va fi sărbătorită de copiii mici și mari din orașul Săveni, prin activități cultural-artistice, sportive și de divertisment, în cadrul celei de a XI-a ediție a Festivalului Copiilor, organizată de Primăria Orașului Săveni și Asociația ,,Arlechin”.

Domnul Petru Relu Târzioru, primar al orașului Săveni: „1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi. Este ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil. Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici..Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții”… copilăria. La mulți ani tuturor copiilor mici și mari!”.

În prima zi, marți, 30 mai 2023, activitățile socio-culturale vor începe la ora 10.00  și se vor desfășura pe tot parcursul zilei, după următorul program:

Complex Sportiv Săveni, orele 10.0 – 20.00: ,,Pompierul Sam, prietenul copiilor – traseu aplicativ”; ,,Voluntari pentru copii – împreună salvează vieți”; Doctorul Copiilor & Zâna Măseluță; Prezentare tehnico-aplicative Organizația Națională ,,Cercetașii României” – Centrul local ,,Cutezătorii” – unitatea de cercetași Săveni; Academia de arte ,,Sammy Lerner”, Săveni;

Parada personajelor și eroilor copilăriei; Jocuri interactive alături de copii, părinți, cadre didactice, invitați și prietenii lor!

A doua zi, miercuri, 31 mai 2023, Casa de Cultură a orașului Săveni, orele 10.00 – 19.00: Ateliere pentru copii și prietenii lor!

orele 10.00 – 14.00: Casa de Cultură a orașului Săveni (Parcul Tineretului): Concursul ,,Street Fest” – biciclete, trotinete, role, skateboard, tir cu arcul, alergare liberă și cu obstacole; concursul de creaţie “Să desenăm pe asfalt”, jocuri interactive ,,Jocurile copilăriei”; atelierele copilăriei – muzică, teatru, dans și coregrafie.

orele 10.00 -12.00: Biblioteca orășenească Săveni, atelier de dezvoltare personală „Poveștile copilăriei”.

A treia zi, joi, 1 iunie 2023, Casa de Cultură a orașului Săveni, orele 10.00 – 19.00: Spectacole și ateliere pentru copii și prietenii lor!

Damean Flavius, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani: ,,Spectacolele de Ziua Copilului esențializează fericirea vârstei și dorința părinților de a-i încremeni pe mititei în inocență. Culoare, veselie, zâmbete, mișcare, joc, spectaculozitate, bucuria de arăta celor mari că sunt cei mai…cei copii! Ei sunt totul pentru părinți, fragmente din propriile copilării, vise împlinite, nădejde și efort. Strălucesc în fiecare zi și contaminează lumea mohorâtă din jur prin …simpla prezență”.

Parteneri în realizarea activităților, Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă”, Săveni, Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, ISU Botoșani, Casa de Cultură Săveni, Biblioteca Orășenească Săveni, Jandarmeria Botoșani, SJA Botoșani, Societatea Culturală ,,Arlechin”, Centrul Județean de Voluntariat Botoșani – filiala Săveni, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani.

Info line: www.arlechinromania.ro / www.saveni7days.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare