Saveni Vremea
HomeCulturaTrupa de teatru ANTRACT a Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni, te...

Trupa de teatru ANTRACT a Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni, te invită să vizionezi în cadrul Festivalului de artă ,,SMS – seri Magice Săveni”, spectacolul ,,Șarpele care râde”, adaptare după Gabriel Avram, în regia prof. Florica Nechifor!

Trupa de teatru ANTRACT a Liceului Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” Săveni, prezintă spectacolul ,,Șarpele care râde”, adaptare după Gabriel Avram, în regia prof. Florica Nechifor, pe scena Festivalului de artă ,,SMS – Seri Magice Săveni”. Evenimentul are loc duminică, 04 iunie a.c, începând cu ora 14.00 la Casa de Cultură.

Festivalul de artă „SMS – Seri Magice Săveni” se desfășoară în perioada 1-4 iunie 2023, în orașul Săveni, județul Botoșani, la Centrul Cultural, în zona de promenadă din localitate, cât și la amfiteatrul Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni.

Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului evenimente și activități dedicate artelor spectacolului, așa cum sunt spectacole de teatru, concursuri, concerte muzicale, instalații performative, cât și ateliere teatrale și dans.

„SMS – Serile Magice Săveni” vizează promovarea și cunoașterea culturii naționale și locale, educarea prin artă și dezvoltarea locală durabilă. Astfel, ateliere de teatru și film, întâlniri cu specialiști, așa cum este prof. dr. Ioana Baskerville, reprezentant al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural, dar și spectacole de teatru, moderate de către actori de la instituții mari de cultură și învățământ universitar din România – Vasile Muraru, Marius Florea Vizaante, Ana Maria Moldovan, Paul Diaconescu, Sorin Filip, Raul, Valentina Fătu, Daniela Tănase, prof. univ.dr.Daniela Vitcu, sunt integrate în acest festival care pune accent pe creșterea nivelului de cunoaștere a culturii naționale și a patrimoniului imaterial în rândul copiilor și al tinerilor, dar și conștientizarea valorilor locale.

Asociația culturală „Arlechin” cu sprijinul financiar de la Ministerul Culturii, având ca parteneri Primăria Orașului Săveni și toți cei implicați în realizarea proiectului, contribuie prin expunerea tinerilor în astfel de proiecte culturale, la dezvoltarea acestora, la motivarea și oferirea unei noi perspective, ceea ce va conduce la dezvoltarea societății din care aceștia fac parte și, implicit, va întări convingerea că numai un mediu cultural prosper este esențial pentru dezvoltarea unei societăți elevate, bazate pe valori corecte și adevărate.

Participarea la activitățile proiectului este gratuită în limita locurilor disponibile!

Info line: www.arlechinromania.ro / www.saveni7days.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare