Saveni Vremea
HomeGAL Valea Baseului de susComuna DângeniZiua de 1 Decembrie va fi sărbătorită în orașul Săveni prin organizarea...

Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită în orașul Săveni prin organizarea  unei manifestări culturale care va aminti oamenilor de înfăptuirea României Mari, reconectându-i la valorile naționale și la spiritul neamului strămoșesc

Orașul Săveni va sărbători de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, prilej de sărbătoare și rememorare a Marii Uniri din 1918

Ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită în orașul Săveni prin organizarea  unei manifest[ri culturale de amploare care va aminti oamenilor de înfăptuirea României Mari, reconectându-i la valorile naționale și la spiritul neamului strămoșesc.

,,1 Decembrie, Ziua națională a României, este ziua în care sărbătorim unirea tuturor românilor, iar la Săveni vrem să fim un exemplu de unitate și iubire, prin implicarea activă în societate și organizarea evenimentelor frumoase în astfel de zile cu semnificații profunde. Spiritul românesc va fi prezent în tot orașul și sper ca toți locuitorii să simtă emoția acestei zile atât de importante prin participarea la hora și la spectacolele susținute. Eu sunt fericit în primul rând ca om , pentru toate aceste manifestări culturale din orașul Săveni pe care le susțin cu toate resursele. Iar în calitate de edil sunt mândru și pe deplin mulțumit de toate realizările în acest sens și voi continua în același ritm. La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor mici și mari! 1 Decembrie fericit la Săveni și pretutindeni!” a declarat domnul Relu Tîrzioru, primar al orașului Săveni.

La activități alături de domnul Relu Petru Tîrzioru, primar al orașului Săveni, vor fi prezenți, miniștri, secretari de stat, parlamentari, dintre aceștia și-au anunțat prezența domnii, Marius Constantin Budăi, Trufin Lucian, Gavril Florin.

Activitățile și manifestările din cadrul acestui proiect sunt organizate anual cu scopul de creare a unui cadru de manifestare cultural-artistică a tinerei generații și promovare în rândul comunității din orașul Săveni a Marii Uniri a tuturor românilor, înfăptuită la Alba Iulia, în data de 1 decembrie, 1918. La manifestările din acest an vor fi prezente, atât ansambluri folclorice din mai multe localități din județul Botoșani, din proximitatea orașului Săveni, Vlăsinești, Dângeni, Manoleasa, Roșiori, cât și membrii Comunității Rușilor- Lipoveni din Botoșani, coordonați de Ovidiu Ivanov și Livia Ivanov, alături de grupuri de tineri voluntari și cercetași de la centrele locale din București și Botoșani, membre ale Organizației Naționale „Cercetașii României”, a declarat Flavius Damean, director executiv Asociația „Arlechin”.

La mulți ani, România! La mulți ani tuturor românilor mici și mari! 1 Decembrie fericit la Săveni și pretutindeni!

Info line www.saveni7days.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare