Saveni Vremea
HomeCulturaOraşul Săveni va sărbători Ziua Culturii Naționale prin organizarea spectacolului ,,Al nostru...

Oraşul Săveni va sărbători Ziua Culturii Naționale prin organizarea spectacolului ,,Al nostru Eminescu” și a concursului literar artistic ,,Mihai Eminescu”!

Oraşul Săveni va sărbători Ziua Culturii Naționale prin organizarea spectacolului ,,Al nostru Eminescu” și a concursului literar artistic ,,Mihai Eminescu”!

Spectacolul ,,Al nostru Eminescu” și concursul literar-artistic „Mihai Eminescu”, ediția a III-a sunt evenimente organizate de către Liceul Teoretic ,,Dr. Mihai Ciucă” și Școala Gimnazială Nr.1, Săveni, în data de 15 ianuarie 2024, ora 11.00, la Casa de cultură cu sprijinul Primăriei și Consiliului local a orașului Săveni.

Manifestarea artistică este cuprinsă în calendarul de activități și evenimente a proiectului – Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu”, realizat anual de către de către Asociația județeană a profesorilor de limba și literatura română Botoșani, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, Asociația culturală ,,Arlechin” și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, având ca scop principal sustinerea, descoperirea și promovarea elevilor și tinerilor cu aptitudini în domeniul literar-artistic și dorința acestora de a creea și realiza lucrări, materiale și momente artistice, având ca izvor de inspirație opera poetului nostru național Mihai Eminescu: poezie, proză scurtă, eseu, critică & creaţie literară, teatru, desen, fotografie şi film.

Elogiu lui Eminescu alături de scriitori și poeți cu recunoaștere națională, membri ai cenaclului literar „Poesis” Săveni

                                                                             Toate momentele și lucrările realizate în cadrul concursului literar-artistic ,,Mihai Eminescu” vor fi promovate în cadrul Platformei internaționale ,,Eminescu fără frontiere”.

       Informații și detalii despre regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor pentru copii și tineret realizate în cadrul proiectului- Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu” le găsiți pe blog-ul: www.concureminescu.wordpress.com și pe site-ul: www.arlechinromania.ro, deasemenea aceste pot fi solicitate și de la coordonatorii regionali ai proiectului.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare