Saveni Vremea
HomeCulturaOrașul Săveni a început anul 2024 printr-un foc de artificii memorabil și...

Orașul Săveni a început anul 2024 printr-un foc de artificii memorabil și spectacolul cu cântece din repertoriul folclorului românesc, interpretate de Petronela Rusu și Alina Huțu, soliste ale Orchestrei Rapsozii Botoșanilor!

Orașul Săveni a încheiat anul 2023 printr-un memorabil foc de artificii, cu spectacol de teatru popular, datini și obiceiuri de iarnă și cântece din repertoriul folclorului românesc, interpretate de Petronela Rusu și Alina Huțu, soliste ale Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, cât și de Iustina Irimia și Simona Mazăre din grupul de Fete din Botoșani.

Formațiuni de căiuți, urși și capre au poposit la Primărie pentru urături, deplasându-se apoi pe pietonal într-o paradă de costume tradiționale, pe muzica tobelor și a instrumentelor de suflat, acompaniate de zurgălăi și clopoței „Evenimentul ce precede trecerea în Noul An se adresează tuturor locuitorilor orașului, de orice vârstă și orice pretenție. Am mizat pe diversitate, o trăsătură care ne caracterizează comunitatea în mod particular. Sărbătorim cu entuziasm pentru că avem motive întemeiate. Pentru noi cu siguranță Noul An va fi mai bun, pentru că suntem oameni ai progresului și am dovedit-o prin fapte. Tuturor săvinenilor le  mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi-au arătat-o și în acest an și le urez multă sănătate, bucurie alături de cei dragi și mulți ani fericiți!”, a transmis Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.

„Începând cu ora 12.00, Primăria Orașului Săveni  a găzduit un regal de datini și teatru popular, oferit de ansambluri din localitate și împrejurimi, au fost pe scenă membrii ansamblului  „Floarea Soarelui”, coregraf Laurențiu Cârligeanu și coordonator Sorin Luță, director Casa de Cultură a orașului Săveni, a urmat concertul muzical al Fetelor din Botoșani – Iustina irimia și Simona Mazăre-, iar de la ora 13.45 grupurile din Bodeasa, Petricani, Sat Nou, Bozeni, Chișcăreni, Vlăsinești, Hănești, Vorniceni, Știubieni, Podriga, Drăgușeni, Coțușca, Manoleasa, Avrămeni.

 

 

Începând cu ora 22:00, oamenii s-au adunat în fața Primăriei pentru a le asculta pe interpretele de muzică populară Petronela Rusu și Alina Huțu, soliste a Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, care au rămas alături de public până la miezul nopții.

La ora 00:00, Domnul Relu Petru Tîrzioru, primar al orașului Săveni, alături de domnul Bogdan Ilie catruc, viceprimar al orașului Săveni și artista Ptronela Rusu, a invitat comunitatea și pe toți cei prezenți să intre în Noul An cu un memorabil foc de artificii. Ulterior, tinerii au fost îndemnați să aștepte zorii zilei pe ritmurile muzicii noii generații. Tinerii voluntarii de la Clubul Sportiv „Unirea„ Săveni, antrenor Răducanu Gabriela și coordonator sportiv Maria Scutariu, au ajutat în organizarea frumosului eveniment” a declarat Flavius Damean, director executiv Societatea Culturală Arlechin.

An Nou cu bucurii, realizări frumoase pentru fiecare și cât mai multe clipe binecuvântate alături de cei dragi! La Mulți Ani!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare