Saveni Vremea
HomeEvenimenteInstantanee de la acțiunile de informare și educare preventivă de la Săveni...

Instantanee de la acțiunile de informare și educare preventivă de la Săveni organizate de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Botoșani sub sloganul – Împreună mai pregătiți!

       Instantanee de la acțiunile de informare și educare preventivă de la Săveni organizate de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Botoșani sub sloganul – Împreună mai pregătiți!

În fața Primăriei orașului Săveni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a organizat joi, 29 februarie 2024 o întâlnire cu locuitorii orașului, fiind alături de aceștia  cu sfaturi utile și exerciții practice! Împreună cu elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar de la Liceul „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, dar și cu angajații unei fabrici de confecții din oraș, aceștia au desfășurat exerciții de evacuare în caz de cutremur.

Din cele declarate de reprezentanții ISU Botoșani, celor interesați – aproximativ 1.000 de personae, le-au fost prezentate cele mai noi autospeciale din dotarea ISU Botoșani: hidroperforare, pirotehnică și de descarcerare și le-au explicat cum se folosește fiecare accesoriu, în parte.

Toți cei care au dorit să probeze costumele de protecție ale pirotehnicienilor sau servanților și să urce în autospeciale, au fost sprijiniți de către tehnicienii și pompierii prezenți. De asemenea au fost abordate teme precum: prevenirea incendiilor care pot fi provocate de mijloacele de încălzire, coșurile de fum, instalațiile electrice sau de folosirea necorespunzătoare a buteliilor, modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol.

Celor prezenți li s-au spus ce se poate întâmpla dacă ating sau lovesc muniție rămasă neexplodată.Tinerilor care au vrut să afle cum pot să devină salvatori, li s-au explicat care sunt instituțiile de învățământ superioare care pregătesc personal pentru IGSU și ce probe trebuie să susțină în vederea admiterii.

La Săveni, aceștia au avut surpriza să se întâlnească și cu elevi de la Școala Gimnazială Vlăsinești, care au venit, special, să îi cunoască  Pompierii voluntari au desfășurat și exerciții de evacuare în caz de cutremur sau incendiu. La finalul acțiunii reprezentanții ISU Botoșani au mulțumit Primăriei Orașului Săveni, Serviciilor pentru Situații de Urgență Săveni și Vlăsinești și cadrelor didactice.

Acțiuni de informare și educare preventivă continua până pe data de 4 martie și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

#DSU #IGSU #ISU_BOTOSANI #Saptamana_Protecției_Civile #informare #exerciții #prevenire #pregătire

Info line: www.saveni7days.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare