Saveni Vremea
HomeEvenimenteGala handbalului săvinean, ediție aniversară! Andreea Huială - Mihalcea este sportiva a...

Gala handbalului săvinean, ediție aniversară! Andreea Huială – Mihalcea este sportiva a cărei carieră va fi prezentată în continuare!

Gala handbalului săvinean, este un eveniment inițiat și susținut de Primăria Orașului Săveni, reprezentată de domnul primar Relu Petru Tîrzioru, parte a proiectului ,,Sport și mișcare pentru fiecare” ce are ca scop promovarea beneficiilor și valorilor sportului săvinean în rândul tinerei generații. Anul acesta evenimentul se desfășoară duminică, 23 iulie, a.c începând cu ora 10.00, în zona de evenimente de la Sala Sporturilor Săveni.

Așa cum spunea anterior doamna Gabriela Răducanu,antrenor CS Unirea Săveni și profesor la Școala Gimnazială nr.1, Săveni, mulți dintre handbaliștii care au început să joace handbal în echipa reprezentativă a Școlii nr.1 Săveni, au ajuns să joace la nivel înalt, astfel, din orașul Săveni s-au lansat spre marea performanță mai mulți jucători de handbal. Cei care nu au continuat să joace au cariere frumoase în alte domenii. Toți au caractere frumoase și au reușit! Ei pot fi modele demne de urmat pentru generația actuală. În cele ce urmează, până la Gală vor fi prezentaí câțiva dintre aceștia.

Prezentarea sportiviilor continuă cu Andreea Huială – Mihalcea

Andreea Huială (Mihalcea) a început handbalul din clasa I la Școala nr.1 Săveni. La vremea aceea eram puțini profesori în țară care făceam minihandbal, deoarece nu se făcea ora de educație fizică cu profesor. Singura competiție din țară pentru această vârstă era Festivalul național de minihandbal care se desfășura la Piatra Neamț.

Andreea era o fetiță înaltă, slăbuță,cu ochi mari albaștri și cu o ” stângă de aur”. Antrenorii de atunci o asemănau cu Steluța Luca. Și nu s-au înșelat. Andreea a făcut performanță!.

Andreea s-a făcut remarcată și la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, în anul 2002,la Petroșani. În același an,am susținut la Ploiești un meci amical cu CSȘ 1Mai Ploiești, imediat după Festivitatea de premiere a junioarelor 2,unde noi mersesem să o susținem pe Ioana Hîrtopeanu și am zis să și jucăm.Au rămas la meci majoritatea antrenorilor prezenți,inclusiv domnul antrenor federal,Remus Drăgănescu,care a fost uimit când a văzut că aveam 4 stângace în echipă.Era o echipă dintr-o școală generală.

Când ne-am întors,cei de la Clubul Rapid București ne-au contactat,eu în acel an plecând la Cernavodă și Andreea a trebuit să plece la București pentru a continua să joace până la terminarea junioratului.

Imediat după juniorat a plecat la U Jolidon Cluj Napoca și a jucat în Liga Națională alături de marile jucătoare: Carmen Amariei,Cristina Dogaru,Amalia Busuioceanu,Magdalena Paraschiv, Ani Senacico.A jucat în Cupa EHF.

Este căsătorită, are 2 fetițe.

Eveniment cu licență Asociația Culturală ARLECHIN, director executiv Flavius Damean.Info line: http://www.saveni7days.ro / http://www.arlechinromania.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare