test
Saveni Vremea
HomeGAL Valea Baseului de susComuna MileancaZiua Comunei Mileanca, o nouă ediție cu artiști de renume care vor...

Ziua Comunei Mileanca, o nouă ediție cu artiști de renume care vor interpreta melodii din repertoriul local și național! Vezi unde și când are loc sărbătoarea!

Primăria și Consiliul Local Mileanca organizează ZIUA COMUNEI MILEANCA în data de 13 august 2023 începând cu ora 12:00.

Pentru a oferi o zi de adevărată sărbătoare pentru comunitate, organizatorii au pregătit un program folcloric deosebit, premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, lansare de carte, workshop cu activități care privesc tradițiile populare, folclorul coregrafic, folclorul muzical-instrumental – participanți fiind tinerii și copiii, jocuri în aer liber, de asemenea pentru copii și tineri.

Sunt invitați interpreți îndrăgiți de muzică populară, un grup vocal, precum și ansambluri de folclor coregrafic, dar nu va lipsi din program muzica de fanfară.

Programul zilei de 13 august:

● ora 12:00 – Fanfara Mileanca va da startul atmosferei de sărbătoare;

● premierea cuplurilor care aniversează în acest an 50 de ani de căsătorie;

● programul de cântece și jocuri populare tradiționale – susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară, ansambluri de jocuri populare tradiționale, un grup vocal și fanfara.

Au răspuns invitației de a oferi bucurie și voie bună cunoscuții interpreți de muzică populară – Dan Doboș, Alexandru Brădățan, Viorica Furtună, Valeriu Cebanu, Alina huțu, Loredana Călin, Constantin Petrescu, Valentina Tipa Lulciuc, Carmen Cornaci, dar și tinere talente precum: Georgiana Edel, Ionela Prisneac, Elisabeta Șeremet, Teodora Grumeza, Ana Maria Zvîncă și Miruna Văcăreanu.

Fanfara Mileanca și Grupul vocal „Gheorghe Mitoceanu” din Mileanca coordonat de Andreea Sabina Stoian vor face dovada preocupării comunității pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale locale și a cinstirii celor care au lăsat o zestre a tradițiilor din Mileanca.

Programul folcloric va fi îmbogațit cu cântece și jocuri populare tradiționale prezentate sătenilor de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobălă, Ansamblul folcloric „Datina” din Botoșani, Ansamblul folcloric „Zorile” din Havîrna și Ansamblul folcloric „Floarea Soarelui” din Săveni.

Amfitrionii evenimentului sunt Flavius Damean, Marian Moroșan și Ionela Prisneac.

În preziua sărbătorii, pe data de 12 August 2023, Mileanca va fi locul de desfășurare a acțiunii culturale care a devenit o tradiție de câțiva ani în județul Botoșani – „Caravana folclorică la sate”, organizată anual de Clubul Cultural-Artistic „Libertatea” – președinte Mihai Fediuc și Asociația „Arlechin”- CEO  Damean Flavius Alin, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

Sâmbătă, 12 august, la ora 16:00, Căminul Cultural Mileanca va găzdui lansarea cărții „Jocuri populare din județul Botoșani”. Cartea poate fi un veritabil material didactic pentru cei care se ostenesc a învăța copiii și tinerii arta jocului popular tradițional. Autorul este cunoscutul instructor-coregraf Mihai Chelărescu, împătimit al jocului popular tradițional, cunoscător al jocurilor populare din județul Botoșani.

Activitățile vor continua cu workshop-uri cu tineri și copii având teme legate de tradiții, folclor coregrafic, folclor muzical-instrumental, și se va încheia cu o discotecă unde sunt invitați moderatorii de la Unikland și cu jocuri în aer liber destinate copiilor și tinerilor, activități moderate de voluntari și cercetași de la Organizația Națională Cercetașii României – centrul Local ,,Cutezătorii” Botoșani. Info line: www.saveni7days.ro / www.arlechinromania.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare