Vezi ce activități și evenimnte sunt organizate în prima zi a Festivalului de artă ,,SMS- Seri Magice Săveni”,de Ziua Internațională a Copiilor!

0
130

Evenimnetele și activitățile din prima zi a Festivalului de artă ,,SMS- Seri Magice Săveni”, se vor desfășura la Casa de cultură a Orașului Săveni, după următorul program:
Ora 10.00: Spectacole de teatru pentru copii și tineret -,,Iedul cu trei capre”, adaptat după Octav Pancu-Iași și “Peștișorul de aur” adaptare dupa A. Pușkin
Ora 12.00: Atelier de teatru ,,Joc Nu Joacă”, moderator Ana Maria Moldovan
Ora 17.00: Spectacol ,,Teatru Sport”, moderator Marius Florea Vizante, se desfășoară sub formă de concurs și ateliere de improvizație
Ora 19.00: Întâlnire și Q&A cu echipa spectacolului – Regizor, actori, scenograf, sound designer.

Festivalul de artă „SMS – Seri Magice Săveni” se desfășoară în perioada 1-4 iunie 2023, în orașul Săveni, județul Botoșani, la Centrul Cultural, în zona de promenadă din localitate, cât și la amfiteatrul Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni.
Evenimentul își propune să aducă în atenția publicului evenimente și activități dedicate artelor spectacolului, așa cum sunt spectacole de teatru, concursuri, concerte muzicale, instalații performative, cât și ateliere teatrale și dans.
„SMS – Serile Magice Săveni” vizează promovarea și cunoașterea culturii naționale și locale, educarea prin artă și dezvoltarea locală durabilă. Astfel, ateliere de teatru și film, întâlniri cu specialiști, așa cum este prof. dr. Ioana Baskerville, reprezentant al Comisiei Naţionale pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural, dar și spectacole de teatru, moderate de către actori de la instituții mari de cultură și învățământ universitar din România – Vasile Muraru, Marius Florea Vizaante, Ana Maria Moldovan, Paul Diaconescu, Sorin Filip, Raul, Valentina Fătu, Daniela Tănase, prof. univ.dr.Daniela Vitcu, sunt integrate în acest festival care pune accent pe creșterea nivelului de cunoaștere a culturii naționale și a patrimoniului imaterial în rândul copiilor și al tinerilor, dar și conștientizarea valorilor locale.
Asociația culturală „Arlechin” cu sprijinul financiar de la Ministerul Culturii, având ca parteneri Primăria Orașului Săveni și toți cei implicați în realizarea proiectului, contribuie prin expunerea tinerilor în astfel de proiecte culturale, la dezvoltarea acestora, la motivarea și oferirea unei noi perspective, ceea ce va conduce la dezvoltarea societății din care aceștia fac parte și, implicit, va întări convingerea că numai un mediu cultural prosper este esențial pentru dezvoltarea unei societăți elevate, bazate pe valori corecte și adevărate.
Info line: www.arlechinromania.ro / www.saveni7days.ro