Saveni Vremea
HomeEvenimenteProiectul “HERCULES”, inițiat de Ministerul Sportului și continuat de Agenția Națională pentru Sport...

Proiectul “HERCULES”, inițiat de Ministerul Sportului și continuat de Agenția Națională pentru Sport , se va derula anul acesta, în perioada 1 iulie și 6 august 2023, la nivelul întregii țări! Vezi unde poți afla de cursurile gratuite de inițiere oferite de Agenția Națională pentru Sport care se desfășoară în orașul Săveni!

Orașul Săveni se alătură iarăși acestui proiect național prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Botoșani, având ca parteneri Primăria Orașului Săveni, reprezentată de domnul primar Relu Petru Tîrzioru, instituțiile de învățământ, Asociația Unirea Săveni, Societatea Culturală ,,Arlechin” și Centrul Județean de Voluntariat Botoșani. Detali referitoare la participaarea la activități la sediul.DJST Botoșani din strada Uzinei nr 5 sau la tel 0231516252, precum și la Sala Sporturilor Săveni.

Proiectul “HERCULES”, inițiat de Ministerul Sportului în vara anului 2022, care oferă cursuri gratuite de inițiere în diferite discipline, pe durata vacanțelor școlare, a ajuns la cea de-a patra ediție. Acesta se va derula între 1 iulie și 6 august 2023, la nivelul întregii țări.

Copiii între 6 și 14 ani au la dispoziție peste 8700 de locuri și mai mult de 40 de discipline sportive, la cursurile gratuite de inițiere oferite de Agenția Națională pentru Sport prin cele 42 de direcții județene de sport și tineret. Obiectivul principal este acela de a-i deprinde cu practicarea sportului, pentru a fi mai sănătoși, dar și de a-i aduce mai aproape de performanță.

“Ne dorim să atragem copiii către sport, iar HERCULES este un proiect care a crescut frumos și este așteptat și de cei mici, și de părinți, deopotrivă. Face parte dintre proiectele pe care Agenția Națională pentru Sport le va implementa în continuare, pentru că ne dorim să creștem baza de selecție pentru sportul de performanță și ne dorim, în același timp, o tânără generație mai activă și mai sănătoasă. Acestea sunt unele dintre obiectivele noastre majore” a declarat Elisabeta Lipă, președinte al Agenției Naționale pentru Sport.

Resursele materiale necesare sunt puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Sport, care a alocat și distribuit în acest sens către direcțiile subordonate, prin care se derulează proiectul, bugetul destinat cheltuielilor de organizare. Acesta însumează, pentru actuala ediție, aproximativ 900.000 lei.

Fiecare județ are propria ofertă de program, în raport cu resursele umane și facilitățile sportive existente la nivel local, fiind oferite cursuri de orientare, atletism, tenis de câmp, baschet, handbal, haltere, GO, gimnastică artistică, dans, natație și natație dizabilități, judo, fotbal și fotbal dizabilități, scrimă, volei, oină, tenis de masă, autoapărare, gimnastică ritmică, streetdance, majorete, karate, rugby și mini-rugby, box, lupte libere și greco-romane, tir cu arcul, arte marțiale, șah, Taekwondo, squash, gimnastică aerobică, chanbara, Wing Chun Kung Fu, jocuri aplicative, canotaj, radioamatorism, patinaj viteză role, echitație, kempo, ciclism, badminton și kendo.  

Pentru implementarea și derularea proiectului, direcțiile județene de sport și tineret încheie diferite forme de colaborare instituțională cu cluburile departamentale din subordinea Agenției Naționale pentru Sport sau cu alte structuri sportive de la nivel local, pentru susținerea bunei desfășurări a cursurilor, în condiții de deplină siguranță.

Organizatorii urmăresc să le deschidă copiilor interesul pentru practicarea sportului și să stimuleze legitimarea lor în cadrul cluburilor departamentale ale Agenției Naționale pentru Sport.

Pentru recompensarea entuziasmului și a dorinței de a face sport, precum și a participării active și dedicate la proiect, copiii primesc tricouri și șepci inscripționate cu logo-ul proiectului, dar și mici surprize, precum și diplome de recunoaștere a meritelor sportive, care să le amintească de momentele frumoase ale întâlnirii cu HERCULES.  

Locațiile de desfășurare a cursurilor și modalitățile de înscriere vor fi disponibile în scurtă vreme pe platforma creată în acest scop, la adresa: www.proiectulhercules.ro. Mai multe informații se pot afla contactând direcțiile județene de sport și tineret de la nivel local.  

O situație comparativă pentru cele trei ediții ale Proiectului Hercules desfășurate până în prezent arată astfel:

Editia a I: 25/07/2022 – 21/08/2022 (patru săptămâni)

  • Direcții județene de sport și tineret implicate: 33
  • Copii înscriși: 6186

Ediția a II-a: 24/10/2022 – 29/10/2022 (o săptămână)

  • Direcții județene de sport și tineret implicate: 41
  • Copii înscriși: 5232

Ediția a III-a: 06-24/02/2023 (o săptămână – trei perioade diferite)

  • Direcții județene de sport și tineret implicate: 42
  • Copii înscriși: 6454.

Cifrele de mai sus arată că la cele trei ediții de până acum au participat 17.872 copii la nivelul întregii țări.

Proiectul Hercules este unul dintre pilonii celui de-al 12-lea obiectiv asumat de Agenția Națională pentru Sport în cadrul Programului de guvernare 2023-2024 – Promovarea de programe la nivel național pentru creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță și a numărului sportivilor legitimați, respectiv promovarea sportului de performanță la nivel de copii și juniori.  

(Comunicat de presă – Ministerul Sportului)

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare