Saveni Vremea
HomeEvenimente„#BeActive Contact Meeting”, eveniment cu participare internațională, organizat de Agenția Națională pentru...

„#BeActive Contact Meeting”, eveniment cu participare internațională, organizat de Agenția Națională pentru Sport

Agenția Națională pentru Sport, Organism Național de Coordonare (ONC) a Săptămânii Europene a Sportului 2022-2023 în România, continuă activitățile din cadrul proiectului România Be Active, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, și anunță organizarea evenimentului cu participare internațională cu tema #BeActive Contact Meeting, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), responsabilă cu programul Erasmus+ și Corpul European de Solidaritate. 

Evenimentul se va desfășura la Hotel „Ramada Parc” din Str. Poligrafiei nr. 3-5, Sectorul 1, București, în perioada 12-14 iulie 2023, iar activitățile non-formale din cadrul acestuia vor fi derulate în parteneriat cu Federația Română de Oină, Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” și Muzeul Fotbalului.

Cei 30 de participanți, selectați în urma apelului deschis la nivel internațional, fac parte din diferite structuri cu activitate în domeniul sportului și s-au înscris motivați de dorința de a dezvolta proiecte europene, de a crea rețele și a face schimb de bune practici din implementarea Săptămânii Europene a Sportului, extinzându-și rețeaua de contacte și stabilind noi legături de colaborare internațională pe temele abordate. Printre aceștia, reprezentanți ai: Ministerului Tineretului și Sportului din Bulgaria, Asociației Internaționale a Sportului Budapesta (Ungaria), Centrului Sportiv Educativ Internațional Milano (Italia), Fundației Internaționale GaragErasmus & Katowice (Polonia), Fundației CSCF pentru Integritatea Sportului (Spania), SPORTUNION Österreich (Austria), ŠK RUN FOR FUN Bratislava (Slovacia), INJUVE (Spania), Institut Nacional of Education Física de Catalunya – INEFC (Spania), ARKADIA YOUTH (Grecia), ai unor licee cu profil sportiv din Slovacia, PGS Italy (Italia), Ala de Nun Álvares de Gondomar (Spania), dar și ai unor cluburi și structuri sportive, direcții și asociații județene pentru sport și instituții de învățământ din România.

Obiectivele #BeActive Contact Meeting:

 • consolidarea dialogului la nivel UE al structurilor sportive din România cu partenerii europeni;
 • dezvoltarea încrederii reciproce/cooperării transfrontaliere;
 • împărtășirea de bune practici în domeniul EWoS (European Week of Sport), granturi Erasmus+, premii BEACTIVE și creșterea numărul de proiecte/parteneriate europene în domeniul sportului;
 • dezvoltarea viitoarelor proiecte europene în domeniul sportului/evenimentelor sportive și stabilirea unor viitoare oportunități de colaborare.

          Formatorii cooptați în derularea evenimentului sunt:

 • Carmen MARCU – trainer și consultant în Educație, Voluntariat și Management ONG
 • Răzvan ROTARIU – lucrător de tineret – Evolution Association Reșița
 • Ioana ȘURUBARU – Expert Departament Tineret în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

În completarea activităților formale din cadrul evenimentului, organizatorii, în parteneriat cu Federația Română de Oină, Complexul Sportiv Național “Arcul de Triumf” și Muzeul Fotbalului, vor oferi participanților activități de inițiere în oină și un tur ghidat al Complexului Sportiv Național “Arcul de Triumf”, în data de 12 iulie, precum și o vizită la Muzeul Fotbalului din Strada Gabroveni nr. 24, în data de 13 iulie.

Costurile de transport, cazare și masă pentru participanții selecționați sunt decontate în cadrul proiectului România Be Active (Titlul proiectului: 101101312 — ROACTIVE — ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2 -SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI), finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ (ERASMUS), European Week of Sport – National activities, Dialogue with stakeholders (EWoS), ERASMUS-SPORT-2022-DWS1-NE-IBA-2.

Săptămâna Europeană a Sportului (SES) este o inițiativă a Comisiei Europene, menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europa. Implementarea sa este în mare parte descentralizată, fiind efectuată în strânsă cooperare cu coordonatorii naționali, inclusiv cu Agenția Națională pentru Sport, și cu numeroșii parteneri care sunt ferm angajați să sprijine evenimentul.

Mai multe detalii despre Săptămâna Europeană a Sportului puteți găsi pe: https://ec.europa.eu/sport/week/, iar despre proiectul România BeActive, pe platforma: România Be Active, dar și pe principalele canale de comunicare: Facebook Săptămâna Europeană a Sportului RomâniaYouTube Agenția Națională pentru SportInstagram European Week of Sport Romania

Prezentări formatori

 • Carmen MARCU – Carmen este trainer și consultant în Educație, Voluntariat și Management ONG, lucrând îndeaproape cu tineri, lucrători de tineret, manageri de ONG-uri și profesori. Ea a avut șansa de a lucra în toate sectoarele: afaceri, administrație publică și ONG-uri. Pasiunea ei este să lucreze pentru organizații non-profit, unde a dezvoltat multe training-uri și resurse pentru voluntariat, scriere de proiecte, educație non-formală și muncă pentru tineret. Îi place să petreacă timpul în natură, să călătorească și să folosească diferite forme de teatru, în special Teatrul Asupritului, în munca ei, deoarece crede cu tărie că acest lucru îi poate împuternici pe oameni să (re)acționeze.
 • Răzvan ROTARIU – lucrător de tineret – Asociația Evoluție Reșița; Răzvan a fost lucrător de tineret în ultimii 10 ani, cu activități derulate la nivel local, național și internațional. Principalul său obiectiv este și va fi să-i ajute pe tinerii din comunitățile învecinate să-și dezvolte abilitățile și atitudinea față de cetățenia activă, auto-antreprenoriat și o mentalitate durabilă în mediul în care trăiesc și lucrează. Munca sa l-a determinat să colaboreze și să implementeze proiecte în sectorul ONG-urilor, al celui de afaceri, al administrațiilor publice locale și regionale.
 • Ioana ȘURUBARU – este Expert al Departamentului Tineret în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, cu accent pe parteneriate de cooperare și sport. Ea a fost activă în organizații de tineret la nivel național și european, având o vastă experiență în lucrul cu tinerii și în formarea lucrătorilor de tineret.
 • Anca Ionescu – Manager România Be Active, Ambasador Erasmus+, trainer, evaluator de proiecte, consilier la Agenția Națională pentru Sport în cadrul Serviciului Fonduri Nerambursabile. Anca are peste 10 ani de experiență în redactarea și implementarea proiectelor europene și peste 80 de proiecte europene scrise în domenii precum educație, formare, sport, tineret, cultură, inovare. Pasionată de sport, ea practică în prezent tango argentinian, yoga și tenis de masă.
 • (Comunicat de presă – Agenția Națională pentru Sport)
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare