test
Saveni Vremea
HomeCulturaOrașul Săveni încheie anul 2023 într-o atmosferă memorabilă, cu spectacol de teatru...

Orașul Săveni încheie anul 2023 într-o atmosferă memorabilă, cu spectacol de teatru popular, datini și obiceiuri de iarnă, foc de artificii și cântece din repertoriul folclorului românesc, Fetele din Botoșani – Iustina Irimia, Simona Mazăre și solistele Orchestrei Rapsozii Botoșanilor – Petronela Rusu și Alina Huțu!

Orașul Săveni încheie anul 2023 într-o atmosferă memorabilă, cu spectacol de teatru popular, datini și obiceiuri de iarnă, foc de artificii și cântece din repertoriul folclorului românesc, Fetele din Botoșani – Iustina Irimia, Simona Mazăre și solistele Orchestrei Rapsozii Botoșanilor – Petronela Rusu și Alina Huțu.

Formațiuni de căiuți, urși și capre vor poposi la Primărie pentru urături, deplasându-se apoi pe pietonal într-o paradă de costume tradiționale, pe muzica tobelor și a instrumentelor de suflat, acompaniate de zurgălăi și clopoței „Evenimentul se adresează tuturor locuitorilor orașului, de orice vârstă și orice pretenție. Am mizat pe diversitate, o trăsătură care ne caracterizează comunitatea în mod particular. Sărbătorim cu entuziasm pentru că avem motive întemeiate. Pentru noi cu siguranță Noul An va fi mai bun, pentru că suntem oameni ai progresului și am dovedit-o prin fapte. Tuturor săvinenilor le  mulțumesc pentru încrederea și susținerea pe care mi-au arătat-o și în acest an și le urez multă sănătate, bucurie alături de cei dragi și mulți ani fericiți!”, a transmis Relu Tîrzioru, primarul orașului Săveni.
Începând cu ora 12.00, Primăria Orașului Săveni  va găzdui un regal de datini și teatru popular, oferit de ansambluri din localitate și împrejurimi, iar de la ora 12.45 va avea loc concertul muzical al Fetelor din Botoșani.

Vor urca pe scenă membrii ansamblului  „Floarea Soarelui”, coregraf Laurențiu Cârligeanu și coordonator Sorin Luță, director Casa de Cultură a orașului Săveni, grupuri din Bodeasa, Petricani, Sat Nou, Bozeni, Chișcăreni, Vlăsinești, Hănești, Vorniceni, Știubieni, Podriga, Drăgușeni, Avrămeni.
Începând cu ora 22:00, oamenii se pot aduna în fața Primăriei pentru a le asculta pe interpretele de muzică populară Petronela Rusu și Alina Huțu, soliste a Orchestrei Rapsozii Botoșanilor, care vor rămâne alături de public până la miezul nopții.

De la ora 00:00, deasupra orașului Săveni va avea loc un foc de artificii impresionant. Ulterior, tinerii sunt îndemnați să aștepte zorii zilei pe ritmurile muzicii noii generații.

Tinerii voluntarii de la Clubul Sportiv „Unirea„ Săveni, antrenor Răducanu Gabriela și coordonator sportiv Maria Scutariu, vor ajuta în organizarea frumosului eveniment” a declarat Flavius Damean, director executiv Societatea Culturală Arlechin.

An Nou cu bucurii, realizări frumoase pentru fiecare și cât mai multe clipe binecuvântate alături de cei dragi! La Mulți Ani!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare