test
Saveni Vremea
HomeCulturaIon Creangă omagiat la Biblioteca orașului Săveni în cadrul proiectului „„În lumea...

Ion Creangă omagiat la Biblioteca orașului Săveni în cadrul proiectului „„În lumea poveștilor lui Creangă“!

Astăzi, 01 martie, a.c. la Biblioteca orășenească Săveni în cadrul parteneriatului „În lumea poveștilor lui Creangă“, elevii claselor a I-a A și a VI-a A de la Școala gimnazială nr.1, Săveni l-au omagiat pe marele povestitor Ion Creangă. Elevii clasei a VI-a A, coordonați de doamna profesor Ștefănescu Laura, i-au încântat pe colegii lor mai mici, cu un frumos program artistic, înlesnit o incursiune în lumea fermecată a poveștilor lui Ion Creangă. De asemenea, cei mici din cl.a I-a A, coordonați de doamna prof. înv. Marcu Simona au ghicit povești după imagini, au făcut ghicitori după poveștile lui Creangă, la finalul activității aceștia s-au dovedit adevărați cunoscători a poveștilor lui Creangă. Doamna bibliotecară Monica Andronachi a supervizat și asigurat condițiile optime pentru buna desfășurare a proiectului.

Așa cum reiese și din cele relatate în platforma facebook de doamna prof. înv. Marcu Simona „An de an, sărbătoarea de 1 Martie ne readuce speranța, optimismul, credința în mai bine și spor în toate. Mărțișorul este o emblemă a lunii martie, fără de care întâmpinarea primăverii ar fi de neconceput.

1 Martie ne dăruia în anul 1837 cel mai îndrăgit și neprețuit mărțișor al literaturii române – povestitorul celor mai frumoase ,,Amintiri din copilărie”, Împăratul poveștilor – marele scriitor ION CREANGĂ. Această zi deosebită a reprezentat și pentru colectivul Albinuțelor, clasa I A, un prillej de sărbătoare. L- am omagiat pe cel mai îndrăgit ”mărțișor”, vizionând sceneta ,,Soacra cu trei nurori” prezentată de elevii clasei a VI-a A, coordonați de dna prof. Stefanescu Marcela. Am învățat de la Nică a lui Ștefan a Petrei cum se fură cireșele, am recunoscut personajele prezentate și am ghicit povestea din care face parte fiecare.

Mii de mulțumiri doamnei bibliotecare Monica Andronachi, model de profesionalism și pasiune, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei frumoase activități!
O primăvară frumoasă tuturor, cu sănătate și împliniri!
Info line: www.saveni7days.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare