Saveni Vremea
HomeCulturaCarnaval la Arlechin, ediție de colecție cu teatru, dans, muzică, personaje din...

Carnaval la Arlechin, ediție de colecție cu teatru, dans, muzică, personaje din film și povești la Botoșani Shopping Center!

Sute de copilaşi au scos din dulapuri costume diferite şi au defilat în acest week-end, pe scena Arlechin de la Botoşani Shopping Center. Aflat la ediţia a XVI-a, carnavalul nu şi a dezminţit renumele nici anul acesta. Copii de la grădiniţele, centrele de cultură şi şcolile partenere ale Societăţii Cultural-Artistice Arlechin în desfăşurarea acestui eveniment, şi membri ai asociaţiei au devenit pentru scurt timp prinţi, prinţese, animăluţe, eroi, gâzuţe şi personaje din lumea magică a poveştilor, făcând deliciul publicului şi emoţionând părinţii.Amfitrioana carnavalului și, de data aceasta, Anamaria Chelaru, actriţă la Teatrul de Păpuşi „Vasilache”, adecvată atmosferei prin ţinuta aleasă, a moderat evenimentul prin magie alături de Fram , Mikey şi Piratul Copiilor (Cristi de la Unikland). Unii, aflaţi prima oară pe scenă, alţii, obişnuiţi cu spectacolele, au dansat, cântat, veselit, și au intrat în pielea personajelor reprezentate. Peter Pan, prinţesa Sofia, Rapunzel, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Crăiasa Zăpezii, Cenuşăreasa, Spiderman, roboţei, arlechini, zânele anotimpurilor, buburuze, fluturaşi, rândunele, cele mai şarmante crăiese au aglomerat spaţiul de la Botoşani Shopping Center dedicat manifestărilor artistice şi au consumat bateriile aparatelor foto. Defilările costumelor şi măştilor au fost delimitate de momentele artistice susţinute de copiii de la Arlechin, centrele culturale și grădinițele partenere, elevii de la scoala nr.13 și cercetașii Botoșani. Formaţiile de dans tematic şi stilizat, melodiile pregătite de elevii coordonați de profesorii organizațiilor menționate vor emana emoţii în rândul celor prezenţi. S-au evidențiat atelierele de muzică ,,Star Music”, prof. Roxana Pricop și ,,Crenguța de busuioc”, mentor Carmen Cornaci și coregrafiile ansamblurilor și formațiilor de dans ,,Așa-i jocul Roșiori, coregraf Gabriela Pușcașu, ,,Mugurașii” în coordonarea doamnei Manuela Sorohan, prof. Școala Gimnazială Nr. 13 și a doamnei coregraf Mihaela Achiței, Vivo Star, coregraf Geanina Chelaru, de la Asociația Arlechin și Sun Flowers de la Centrul Cultural Săveni.

,,Micuţii aşteaptă în fiecare an carnavalul. Emoţionaţi, vin alături de părinţi să facă primii paşi pe scenă ori să-şi arate noile costume. Este o legătură cu lumea fictivă a poveştilor, a desenelor animate, o legătură pe care cei mici o realizează şi prin spectacol. Devin, pentru câteva momente, ceea ce visează să fie, apoi, reintră în bucuria cotidiană a copilăriei lor. În fiecare zi sunt aşteptaţi de echipa Arlechin să se distreze şi să descopere lucruri noi la cursurile ( dans, teatru, muzică, pantomimă, modelling, film şi televiziune) şi activităţile (re)creative organizate de Clubul „Arlechin” la Casa Tineretului şi în locațiile din majoritatea localităților din județul Botoșani”, Flavius Damean, organizator spectacol. Info line: www.arlechinbtro.wordpress.com

RELATED ARTICLES

Cele mai populare