Saveni Vremea
HomeGAL Valea Baseului de susComuna DângeniVezi când are loc prima ediție a Festivalului de folclor „Hora Dângeneană”,...

Vezi când are loc prima ediție a Festivalului de folclor „Hora Dângeneană”, un regal folcloric cu ansambluri și artiști din diferite zone ale județului și ale țării!

Primăria comunei Dângeni vă invită în perioada 17 – 18 septembrie 2022 la prima ediție a Festivalului de Folclor „Hora Dângeneană”, un regal folcloric cu ansambluri și artiști din diferite zone ale județului și ale țării.

„Acest festival reprezintă o năzuință a multora dintre oamenii de cultură și iubitori de frumos, dar și de tradiții populare din zona noastră și, de asemenea, reprezintă rezultatul efortului câtorva oameni care au ținut să pună în practică această minunată idee. Astfel, Primăria comunei Dângeni, cu sprijinul unor sponsori generoși, fără să antreneze cheltuieli din bugetul local, organizează în zilele de 17 și 18 septembrie 2022 – primul Festival de Folclor „Hora Dângeneană”. Asemeni majorității localităților din zona în care trăim, comuna Dângeni și-a dorit să aibă un ansamblu folcloric de dansuri și tradiții populare unde să poată să-și găsească ecou străvechile noastre obiceiuri, străvechea noastră istorie.”, a declarat domnul Ilaș I. Claudiu, primar al comunei Dângeni. Tot în acest an, a luat ființă Ansamblul Hora Dângeneană, coordonat de domnul profesor Victor Tanase și coregraf Ionel Petrișor, care reunește pasionați ai tradițiilor, ai dansului popular și soliști de muzică populară din comuna Dângeni.

Festivalului de Folclor „Hora Dângeneană” va însemna pe scurt: 10 ore de muzică și dansuri populare în 2 zile de spectacole la care participă ansambluri de dansuri populare, alături de cunoscuți interpreți de dansuri și muzică populară. Proiectul este realizat în parteneriat cu Societatea Culturală ,,Arlechin” și Asociația Județeană a Organizatorilor de Evenimente Botoșani.

Eveniment realizat în parteneriat cu Asociația ARLECHIN și Asociația organizatorilor de evenimente. Organizator cu licență Flavius Damean.

Info line: www.arlechinromania.ro / www.saveni7days.ro

Participarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

https://arlechinbtro.wordpress.com/…/ziua-comunei…/
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare