test
Saveni Vremea
HomeEvenimenteMihai Eminescu omagiat de Ziua Culturii Naționale la Muzeul ,,Ștefan Luchian” din...

Mihai Eminescu omagiat de Ziua Culturii Naționale la Muzeul ,,Ștefan Luchian” din Ștefănești, de Asociația profesorilor de limba română și tânăra generație de elevi și adolescenți!

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, în parteneriat cu Liceul „Ștefan D. Luchian” Ștefănești și Asociația Profesorilor de Limba Română, desfășoară proiectul intitulat „Dor de Eminescu”.

La activitatea culturală vor participa elevi ai liceului, cadre didactice, membri ai comunității și membri ai Asociației. Se vor recita poezii din creația eminesciană, se va viziona un film documentar despre Mihai Eminescu și se vor audia melodii și versuri ale marelui poet, în timp ce elevii vor picta, având ca sursă de inspirație motive din natura descrisă în poeziile acestuia.

Proiectul se va derula la Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești, în data de 15 ianuarie 2023, începând cu orele 10.00.

Manifestarea artistică este cuprinsă în calendarul de activități și evenimente a proiectului – Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu”, realizat anual de către Asociația județeană a profesorilor de limba și literatura română Botoșani, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, Asociația culturală ,,Arlechin”, Palatul Copiilor Botoșani și Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, având ca scop principal sustinerea, descoperirea și promovarea elevilor și tinerilor cu aptitudini în domeniul literar-artistic și dorința acestora de a creea și realiza lucrări, materiale și momente artistice, având ca izvor de inspirație opera poetului nostru național Mihai Eminescu: poezie, proză scurtă, eseu, critică & creaţie literară, teatru, desen, fotografie şi film.

Toate momentele și lucrările realizate în cadrul concursului literar-artistic ,,Mihai Eminescu” vor fi promovate în cadrul Platformei internaționale ,,Eminescu fără frontiere”.

Informații și detalii despre regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor pentru copii și tineret realizate în cadrul proiectului- Festivalul Național de poezie și proză ,,Mihai Eminescu” le găsiți pe blog-ul: www.concureminescu.wordpress.com și pe site-ul: www.arlechinromania.ro, deasemenea aceste pot fi solicitate și de la coordonatorii regionali ai proiectului.

RELATED ARTICLES

Cele mai populare