Saveni Vremea
HomeEvenimenteFestivitatea de deschidere a noului an școlar la Săveni!

Festivitatea de deschidere a noului an școlar la Săveni!

Primăria orașului Săveni prin domnul primar Relu Tîrzioru urează tuturor elevilor, cadrelor didactice, părinților un nou an școlar binecuvântat, presărat cu inspirație, creativitate și înțelepciune!

Astăzi, la începutul anului școlar 2023-2024, este despre emoții, revedere, noi începuturi și speranțe. Întoarcerea la școală sau primii pași făcuți înspre un orizont necunoscut încă se transformă în amintiri prețioase pentru viitorii adulți.

Anii de grădiniță și școală, unde se formează cea de a doua familie a copiilor, se condensează într-o desagă plină cu experiențe și lecții. Această perioadă este menită nu doar să instruiască și să dezvolte abilități, ci să contureze caracterul și să șlefuiască personalitatea.

Toți copiii poartă amprenta lumii în care s-au născut și au puterea de a crea una nouă. Că sunt singuri sau însoțiți de părinți, că au ținute elegante sau poartă haine peticite, că mâinile lor cuprind buchete imense de flori sau câteva lalele din grădină, că duc în spate ghiozdane noi sau rucsacuri vechi, cu toții sunt însămânțați cu valoare, aspirații și calități. Însă copiii care reușesc să ajungă la școală în ciuda drumului anevoios, tinerii care înfruntă neajunsurile și studiază pentru a-și împlini visul, micuții care învață la lumina lumânării și speră la un viitor luminos, cei care plâng de dorul părinților și își dau silința să-i facă mândri de ei, aceia sunt adevărați eroi pentru întreaga comunitate. Voința lor este o lecție și pentru cei maturi.

Școala este parte din suflet, iar educația este desăvârșirea lui. Copilăria nu ar avea gust fără poznele din clasă, nici fără dojana profesorului. Cele mai importante premii pe care sistemul de învățământ le poate oferi sunt prieteniile legate în colectivitate, capacitatea de a empatiza și responsabilizarea, șansa de a trece împreună cu ceilalți prin încercări și dezvoltarea simțului civic. Absolventul care dobândește astfel de premii este un om desăvârșit, echilibrat, care se gândește la binele celor din jur și se află în competiție doar cu el însuși. Societatea se însănătoșește când educația este înțeleasă pe deplin, ca proces prin care nu doar mintea, ci și spiritul se îmbogățește.

Tuturor ucenicilor și mentorilor le urez un nou început frumos, entuziast și sănătos! Acest an școlar să fie presărat de succese precum curtea școlii este înveselită de flori!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare