Saveni Vremea
HomeCulturaCaravana folclorică la sate! Copii și tineri din comuna Mileanca vor fi...

Caravana folclorică la sate! Copii și tineri din comuna Mileanca vor fi weekend-ul acesta ambasatori ai proiectului, prin participarea la spectacolul de cânt și joc tradițional!

Weekend-ul acesta, copii și tineri din comuna Mileanca vor fi ambasatori ai proiectului ,,Caravana folclorică la sate” prin participarea la spectacolul de cânt și joc tradițional.

În preziua sărbătorii, pe data de 14 August 2022, Mileanca va fi locul de desfășurare a acțiunii culturale care a devenit o tradiție de câțiva ani în județul Botoșani – „Caravana folclorică la sate”, organizată anual de Clubul Cultural-Artistic „Libertatea” – președinte Mihai Fediuc și Asociația „Arlechin”- președinte Damean Flavius Alin, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

Duminică, 14 august, la ora 16:00, Căminul Cultural Mileanca va găzdui lansarea cărții „Jocuri populare din județul Botoșani”. Cartea poate fi un veritabil material didactic pentru cei care se ostenesc a învăța copiii și tinerii arta jocului popular tradițional. Autorul este cunoscutul maestru-coregraf Mihai Chelărescu, împătimit al jocului popular tradițional, cunoscător al jocurilor populare din județul Botoșani.

Caravana va continua cu workshop-uri cu tineri și copii având teme legate de tradiții, folclor coregrafic, folclor muzical-instrumental, și se va încheia cu jocuri în aer liber.

Info line: www.arlechinromania.ro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare